Simon Edit

SIMON EDIT

Producer

Simon Edit producer, színházi  menedzser, jogász,

Az ELTE Állam-és Jogtudományi Karán szerzett diplomát. A legendás Rock Színház egyik alapítója, 16 évig menedzsere, producere: Jézus Krisztus Szupersztár, Evita, A nyomorultak, Hair, Miss Saigon, Sakk, Rent, Fame,West Side Story, Légy jó mindhalálig, Anna Karenina és a Dorian Gray. Utóbbi magyar szerzésű musicallel megteremtette a Rock Színház West End-i bemutatkozását. Nagy szerepe volt abban, hogy a társulat produkcióival turnézhatott szerte Európában. Több musical hangfelvételének producere. Az általa létrehozott PS Management – az első musical-ügynökség Magyarországon – jelentős szerepet töltött be tehetséges énekesek, táncosok, kreatív színházi művészek és szerzők külföldi és hazai elismertetésében.
A  PS Produkciót 2006-ban Póka Balázs operaénekes és Simon Edit közösen hozta létre azzal a céllal, hogy meghonosítsa Magyarországon a  komoly művészeti  értéket felvonultató, világszínvonalú musicaljátszást. 2007-ben bemutatták Roman Polanski musícaljét a Vámpírok bálját, amely etalon lett  és napjainkban is óriási sikernek örvend. 2010-ben, szintén nagy elismerést  váltott ki  az ABBA együttes szerzőpárosának  Benny Andersson – Björn UIvaeus – Tim Rice  :  SAKK című musicaljének bemutatása.
A két produkció továbbjátszása mellett 2017 novemberétől a legendás Queen- Ben Elton: WE WILL ROCK YOU világhírű musical bemutatásával  folytatódik a sikertörténet.