Loading...

Réthy Zsazsa

We Will Rock You Hungary

Scaramouche

Már kilencévesen az Operaházban szerepelt. Gyerekszínészként számos színházi előadásban játszott.
Egy fővárosi, művészeti iskola színitagozatába járt, ahol egyéni tanrendesként tanult színházi szereplései miatt, Bubik István, Bakó Gábor és Bendzsák István gondos kezei alatt. Itt sok lehetőséget kapott, főszerepeket játszhatott, többnyire zenés darabokban.
Gimnáziumi éveit megszakítva élt és tanult Londonban, majd Floridában.
Hazatérése után, 17 évesen a Musical Színház tagja lett. Tunyogi Bernadett ajánlásával, aki az első énektanárnője volt. Hosszú éveken keresztül számos nagy sikerű musicallel járták az országot, mint a Jézus Krisztus szupersztár, Evita és a Jekyll és Hyde, utóbbival Németországban is turnéztak angol nyelven.
Érettségi után az ELTE Tanítóképző főiskolára ment, amit nem sokkal később otthagyott és felvételt nyert a Kőbányai Zenei Stúdióba, ahol ének szakon tanult tovább, Póka Egon, Babos Gyula, Esze Jenő és Fekete-Kovács Kornél tanították és vezették be a könnyűzene világába. Itt egy zenekari vizsgán kiválasztották és rövid ideig Skandináviában kezdett énekelni egy luxushajón.
De visszahúzott a szíve a színházba és ezt követően évekig játszott a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban, ahol a legendás Nyomorultak musicalben Eponine szerepét alakította, majd ezután a Győri Nemzeti Színházban, utóbbiban öt évadot töltött.
2012-től óriási lehetőséget kapott, ugyanis megkapta Sarah szerepét a Vámpírok bálja musicalben, amit immár 11 éve, napjainkig játszik. Szakmai sikeréhez hozzájárult, hogy ekkortól Póka Balázs lett a magán énektanára és a produkció producerével, Simon Edittel felkarolták őt.
Élete egyik legnagyobb szerepálma az volt, hogy eljátszhassa a Valahol Európában női főszerepét és ez 2020-ban megvalósulhatott, amikor a Pesti Magyar Színház társulati tagja lett és megkapta Suhanc/Éva szerepét.
2023-ban egy újabb álma válhatott valóra, hiszen megkapta a We will rock you, musical női főszerepét, Scaramouche-t.
Szinkronizálással is foglalkozik. Számos Disney, Disney +, Netflix, Nick Jr., M2, Cartoon Network mese sorozat, egész estés Barbie és Monster High filmek énekhangja.
2007-ben a Viva televízió, Belépő című énekes válogató műsor nyertese, Vastag Csabával, aminek fődíjaként felléphettek és együtt énekelhettek a világhírű The Black Eyed Peas együttessel, a budapesti Sportarénában.
Szívügye, hogy minden évben önként énekel mesedalokat a kórtermeket járva beteg gyerekeknek a Heim Pál Gyermekkórházban és örömmel vállal más jótékonysági fellépéseket is.

Kiemeltebb szerepei:
Valahol Európában: Suhanc/Éva
Vámpírok Bálja: Sarah
Nyomorultak: Eponine és Fantine
We will rock you: Scaramouche,
István a király: Gizella
Fame: Carmen
Hair: Sheila és Jeannie
Evita: Kirúgott szerető
Madagaszkár: Közlegény
Beatles.hu: Zsazsa és Molly
A Dzsungel könyve: Tuna
A Padlás: Süni,
Grease: Sandy és Frenchy
Kolumbusz: Jurumbi
Óz a csodák csodája: Dorka
A szebeni fiúk: Csatári Anikó
A néma Levente: Gianetta